4

Alan & Pim’s: Alweer kip

alan3

Alan & Pim's

Alan & Pim's
7.6666666666667

Ambiance

7/10

  Klantvriendelijkheid

  8/10

   Kwaliteit

   8/10

    Voors

    • Vriendelijke bediening
    • Klantvriendelijk
    • Gare kip
    • Man met bril

    Tegens

    • Tafels dicht op elkaar
    • Gehorig
    • Bediening te snel

    We gaan vanavond eten bij een kiprestaurant zegt mijn meisje. Nu is kip een van mijn favorieten, dus wat dat betreft had ze mij niet gelukkiger kunnen maken. Alleen de term kiprestaurant, ik weet niet wat ik me daarbij moet voorstellen. Natuurlijk ken ik de KFC en als geboren en getogen Rotterdammer natuurlijk de Koolmees op de 1ste Middellandstraat. De KFC mijd ik als de pest, vind ik geen vreten, de Koolmees daarentegen was vroeger een wekelijkse stopplaats voor een heerlijke gegrilde kip met patat.

    Gelukkig geen KFC

    Ik krijg via de Whatsapp een link toegestuurd van het restaurant waar we gaan eten. Het blijkt te gaan om Alan en Pim’s. Ik bekijk de site en de kaart en die zien er beiden uitnodigend uit, duidelijk een stap of twee hoger dan de KFC en de Koolmees. En gelukkig; eindelijk een zaak die zijn concept trouw blijft, ben je kiprestaurant dan verkoop je alleen kip en ga je geen andere gerechten verkopen voor zeikerds die geen kip lusten.

    Alan & Pim’s zit onder het recent gebouwde appartementencomplex 100 Hoog in de Wijnhaven. De Wijnhaven is het nieuwe ontwikkelingsgebied van Rotterdam, de locatie wordt volgestampt met te dure appartementen met daaronder dito horeca. Je begrijpt het al, ik ben geen fan van dit soort ontwikkelingen. Echte Rotterdammers worden prijstechnisch de stad uit gejaagd voor import die geen enkele beleving en gevoel bij de stad heeft. Maar nu even stoppen voordat ik doordraaf en terug naar de kippetjes.

    Down to earth

    De zaak zit lekker vol als ik binnen kom en de geur van gebraden kip komt je tegemoet. Dit belooft wat! Wat gelijk opvalt is de mooie grote open keuken, waar al het lekkers wordt bereid. De zaak is bekleed met veel hout en gewoon down to earth zonder al te veel opsmuk. Gewoon goed dus: geen franje, hier draait het om het eten zoals het hoort. De kaart is klein en simpel ook hier weer geen onnodige poespas, maar gewoon simpel met lekker beschreven gerechten. Geen teksten als bedje van sla en een schuim van oesterzwam of zoiets… van dat soort teksten krijg ik gewoon jeuk. Om over vergeten groentes maar te zwijgen, deze zijn niet voor niets vergeten denk ik dan.

    We bekijken de kaart aandachtig en beginnen gewoon met de brood met boter van Jordy’s Bakery. Ik ben een fan van Jordy’s Bakery dus dat zit wel goed. Voor het hoofdgerecht nemen we beide de Kip met A&P kruiden met verse friet en huisgemaakte appelmoes. Ondanks mijn leeftijd blijft het kindermenu kip met patat en appelmoes toch stiekem wel favoriet. De bediening is snel aan tafel om de bestelling op te nemen en vraagt ons of we de hele of de halve kip willen nemen. De bediening is er overigens heel de avond als de kippen bij, dat had wel van ons wel iets minder gemogen. Iets meer rust tijdens en tussen de gangen was mijn inziens wel op zijn plaats geweest.

    Een ander wetenswaardigheid is dat de kippetjes van de bediening het niet wonnen van het kippetje op mijn bord. Maar ja er moet ook nog te verbeteren over blijven. We twijfelen nog wel, maar nadat we te horen kregen dat een hele kip ruim een kilo weegt is de beslissing snel gemaakt. Een halve kip per persoon moet ruim voldoende zijn. Overigens is de kip vrij hoog aan de prijs: een halve kip voor €10 en een hele voor rond de €20 is vrij fors zou ik zeggen. Maar goed, we gaan er voor, de kip zal wel veel gescharreld hebben denken we maar.

    Goed gaar

    De bestelling is geplaatst en ons wachten wordt al snel beloond. De tafel vult zich langzaam aan met de aanblik en de geur van heerlijk gegrilde kip, verse friet en huisgemaakte appelmoes. Heerlijk. Ik zet mijn mes in de kip en wat gelijk opvalt is dat deze perfect gegaard is. De smaak van kip met A&P is echt heerlijk en samen met de huisgemaakte friet en appelmoes is dit gerecht echt af. Nergens in de hele kip is een rauw of droog stukje vlees te herkennen (Ik heb wel eens anders meegemaakt). Alles is botermals, kakelvers en perfect gekruid en gegaard. Al vrij snel is er alleen een karkas over en zijn we beide voldaan, we nemen een kleine pauze en beslissen dat we toch nog een dessert nemen.

    Kindermenu

    Mijn meissie gaat voor de brownie en ik voor de cheesecake. Ook deze stellen niet teleur, perfect qua grootte en heerlijk van smaak. De vriendelijke bediening komt aan tafel en vraagt of alles naar wens was en of nog een kopje koffie na willen. Uiteraard. De koffie is van Man met Bril Koffie en brengt gelijk een glimlach op mijn gezicht, als koffiejunk weet ik dat ook dit niet gaat teleurstellen. Een goede afsluiting op een al bijna perfecte avond.

    De eindafrekening was € 63,- voor 2 halve kip met patat en appelmoes! Daar moet ik nog bij vermelden dat we ook nog een mandje brood met boter, twee grote flessen water, 1 glas wijn, 2 maal koffie en 2 maal dessert besteld hadden. Maar al met al een behoorlijk bedrag voor -laten we wel wezen- een kindermenu. Ondanks dat blijven we voor dat bedrag niet weg en komen we zeker nog een keer terug, want op de een of andere manier vonden wij dit het toch wel waard.

    Doen ze goed, die Alan en Pim’s.

    4 Reacties

    1. Had mijn reactie al gegeven op het commentaar van alan en pims op Scharrels en Schuim…
     Jullie kip was in de oksel toch wat te roze en zelfs een ongare ader met wat rest bloed. ook geen krokant korstje helaas, de kipburger was wel goed maar ja een kipburger…… Wel een toppertje dat de kruidenboter wel zelf gemaakt was. Zaak ziet er verder top uit, bediening ook niets op aan te merken maar wanneer krijg ik eens een topkip in Rotterdam????

     • Ik spreek niet voor alans en pims maar heb er gegeten en geef mijn commentaar op alans en pims dat ik het toch wel tegen vond vallen kwa gaarheid en smaak.

    2. Klinkt goed, ga er zeker een keertje eten… maar eeeuh, geen biertje gedronken???
     Ze hebben er toch wel wat lekker van het vat hoop ik?

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *