0

De Engel – Heerlijk uit de Balkan

engel

De Engel

De Engel
7.5

Ambiance

7/10

  Kwaliteit

  9/10

   Klantvriendelijkheid

   7/10

    Voors

    • Hele verse lam
    • Flinke porties
    • Mooi tentje

    Tegens

    • Prijzig

    Wij worden in Rotterdam de laatste dagen verwend met kutweer. En als het kutweer is kan je 2 dingen doen. Of je gaat op de bank hangen en films kijken of je gaat redelijk doelloos door de stad banjeren. Wij kozen voor het laatste en de markthal kwam weer eens op ons pad. De markthal. De hal waar menig ondernemer aan onderdoor is gegaan, maar gelukkig zitten er nog pareltjes in verstopt.

    Na een rondje door de markthal en vele euro’s lichter, omdat je er nog steeds heel erg veel lekkers kan kopen, viel ons oog op een klein tentje waar allerhande vleeswaren in de vitrine lagen, en hingen. Dat zag er verleidelijk uit, en wij gingen aan de bar zitten. Op het eerste oog gewoon een leuk tentje, met gezellige mensen. Wij schoven aan bij De Engel.

    Balkan

    Uiteraard zie je aan de spullen die ze verkopen dat het geen Nederlandse toko is, maar wij moesten toch even zoeken waar ze dan wel vandaan kwamen. Na even onderzoeken kwamen wij erachter dat er onder De Engel, the taste of the Balkan stond. Tja, soms moet je toch echt even wat verder kijken als dat je neus lang is. Bij deze. De Balkan. Van vakanties weet ik dat je daar dus heel erg lekker en vooral veel vlees kan eten, dus ik begon mij zeer te verheugen op al dat lekkers in de vitrine.

    Vergeten cola

    Wij namen een sandwich met geroosterde lam en gerookte worst. Daar wat drinken bij en het feest kon beginnen. Het was best druk in die tent, dus het duurde even. Dat de dame onze drankjes was vergeten nemen wij maar voor lief, want tering…. Dat broodje geroosterde lam was episch. Geen poespas, maar gewoon lam op een bolletje gekwakt. Maar dat was perfect. De lam smaakte zo lekker, en zo vers. Die was net de nek omgedraaid, dat kon niet anders. De gerookte worst was ook prima. Gewoontjes ook, maar precies wat wij op dat moment wilde.

    Prijzig

    Ik moet wel erbij zeggen dat de prijs van de broodjes niet mis is. Een broodje geroosterde lam voor 8 euro kan je prijzig noemen. Wij weten ook wel dat je een godsvermogen moet betalen om je hoofd boven water te houden in de markthal, mar die 8 euro is best veel. Maar het was het wel waard. Je hebt in de markthal veel tentjes die de moeite waard zijn, maar deze houden wij er zeker in!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *