0

Gastvrij genieten bij Kade 87

20160416_181930

Gastvrij genieten bij Kade 87

9

Ambiance

10/10

  Kwaliteit

  9/10

   Klantvriendelijkheid

   9/10

    Voors

    • Vriendelijk personeel
    • Uitstekende kwaliteit
    • Er wordt niet beknibbeld op het aanbod bij actie

    Tegens

    • Weinig saus
    • Weinig gamba's
    • Prijzig

    Zaterdagavond, twee Shell-bonnen, goed voor een gratis tweede diner op zak en honger als een paard. Zo reden wij, per scooter (weet je hoe duur parkeren in de stad is?) de Admiraliteitskade op. Van tevoren gereserveerd, want dat zijn de voorwaarden voor de Shell-actie, maar last-minute nog iets naar voren gehaald. Volgens een aardige dame aan de telefoon geen enkel probleem en ze keek naar ons uit. Een goed begin, zonder überhaupt voet in de zaak gezet te hebben.

    Alsnog iets vroeger dan afgesproken, stapten wij Kade 87 binnen. We werden warm onthaald en naar onze tafel gebracht. De menukaart werd gebracht en ons werd uitgelegd dat we uit alle gerechten van de kaart konden kiezen. Positief: bij de meeste diner-actie restaurants, krijg je de dingen die de rest van de écht betalende gasten niet hoeven.

    Vanwege extreme trek, namen we een stukje brood vooraf. Dikke prima. Vers uit de oven met een huisgemaakte aïoli en tomaten/kruidenboter erbij. Als voorgerecht kozen we voor een champignonnensoepje en Vitello Tonato. De soep was uitstekend. Vol van smaak, verse champignons erin en in een mooi bord geserveerd. Enige minpuntje: wat een enorme hoeveelheid. Als er nog twee gangen volgen, moet je oppassen je niet vol te eten aan soep met brood.
    Het vlees van de Vitello was uitermate zacht. Een goede portie, met mooie dunne plakken. De tonijnmayonaise was waarschijnlijk bijna op, want hier moesten we naar zoeken. Jammer, want juist de combinatie van deze twee, maakt dit een graag gegeten voorgerecht.

    Tijdens het proeven van ons eigen en elkaars bord, kwam een vriendelijke ober vragen of wij nog wat drinken wilde en glimlachte goedkeurend om ons proeverijtje. Dat vinden we leuk. Iets sjieker eten, hoeft nog geen stijve bende te betekenen waar je bang moet zijn om een keer flink te schaterlachen.

    Het hoofdgerecht volgde. Het was lastig kiezen van de kaart, die alleen maar aantrekkelijke gerechten bevat. Met een tiental hoofdgerechten, vis, vlees en vega (waarom zou je) geen overdaad, maar enkel mooie keuzes.

    We kozen voor de Surf&Turf en de proeverij van vlees. Aangezien veel restaurants er goed in zijn, jou de resten van de avond te serveren bij een mixed grill, vroegen we van tevoren wat we konden verwachten. Biefstuk, fed grain Angus steak en Picanha. Say no more. Deze rundvleesfan was om. Laat maar komen dat bord.

    Na een goed kwartier werden ons de, uitstekend opgemaakte, hoofdgerechten geserveerd. Voorzien van seizoen groenten op een zwart bord. Chique, zonder pretentieus te zijn en fatsoenlijke hoeveelheden voor mensen met een gezonde trek. Op de gamba’s na. Hoewel het flinke jongens waren, lagen er maar twee op het bord. De wens om rood vlees daarentegen, was gehoord en het vlees op beide borden was uitstekend gebakken. De kelner had waarschijnlijk het gevoel, enorme verwachtingen waar te moeten maken, na ons vreugdekreetje om de vleesproeverij. Bij het opdienen van de borden, kukelde een stukje vlees van het bord. Een vloek werd net op tijd ingeslikt (blijft Rotterdam, hè) en binnen drie minuten, lag er een nieuwe stukje vlees op het bord, voorzien van oprechte excuses. Waar mensen werken, worden fouten gemaakt en de herstelling van deze fout, verdiende niets dan lof.

    Kleine tegenvaller: de gamba’s waren niet gepeld. Niet dat we dit niet willen, maar knoeien met die schillen, is minder leuk, dan meteen aanvallen. De smaak was daarentegen uitstekend. Net lang genoeg in de pan, in een goede marinade.

    Na de borden nog net niet schoongelikt te hebben, kregen wij opnieuw de kaarten op tafel om onze dessertkeuze te maken. Ook hier was kiezen moeilijk. Gelukkig houden ze daar rekening mee en staat er een dessert proeverij op de kaart. Heel veel kleins, in plaats van één keer groot.

    De tafel werd leeggemaakt, beiden kregen een vork en lepel en ondertussen nog maar een koffietje-met besteld, als gezelschap voor al die zoetigheden.

    Het dessert wat vervolgens werd opgediend, was een waardig afsluiter voor het culinaire feestje waarvan wij mochten genieten. Een rechthoekig bord met cheesecake, witte chocolade room, chocorotsjes, brownies, bavaroise, appeltaart, bosvruchtenijs en pure chocolade. Het één nog lekkerder dan het ander. Geen chemische diepvries rotzooi, maar zelfgemaakte zoetigheid.

    Met moeite hebben wij het volle bord leeg gekregen en werd de rekening gepresenteerd. Ondanks de Shell-actie, mochten we toch nog tachtig eurootjes aftikken. Eerlijk is eerlijk, we hebben heerlijk gegeten. Tuurlijk is het lekker om af te geven op een zaak die er met de pet naar gooit, maar we hebben hier moeten zoeken naar dingen die niet goed waren. Dus was het de rekening meer dan waard. Of we voor de normale prijs nog eens terugkomen? Absoluut! Maar dan skippen we het voorgerecht en nemen we twee borden dessert!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *