0

HMB Restaurant – Dit was erg fijn

hmb

HMB Restaurant

HMB Restaurant
9.3333333333333

Ambiance

9/10

  Kwaliteit

  10/10

   Klantvriendelijkheid

   9/10

    Voors

    • Prachtige tent
    • Licht gegaarde tonijn
    • Bediening
    • Hartelijkheid

    Tegens

    • Continue bijschenken

    Deze tent stond al erg lang op ons lijstje. Na verschillende tips hebben wij dan toch de stap genomen om hier eens een kijkje te gaan nemen. HMB restaurant, aan de voet van een van Rotterdams mooiste gebouwen, De Rotterdam. Wij zijn wel wat prima restaurants gewend, en na ons avontuur, want het was een echt culiniair avontuur, past HMB restaurant ook prima in dat rijtje. Of wellicht nog wel boven dat rijtje, want eigenlijk was het meer dan prima. Het was grandioos.

    Bij binnenkomst werden wij hartelijk verwelkomd door de alleraardigste gastvrouw. Snel werden onze jassen aangenomen en werden wij naar ons tafeltje begeleid. Een prima tafeltje met prachtig uitzicht op de Erasmusbrug. Sowieso is heel HMB restaurant een lust voor het oog. Strak en mooi. Hier en daar wat speels met onder andere het mooie behang met kolibries erop. Vandaar ook de naam, hummingbird. Maar aangezien die naam al gepatenteerd was is er HMB van gemaakt.

    Surprise!

    Als start kregen wij een lekker glaasje bubbels met een schuim van magnolia. Dit was erg lekker en erg apart. Dit beloofde heel veel goeds in elk geval. Hierbij kregen wij wat hapjes, kaaskoekjes met zwarte olijf, witlof met truffelmayonaise en gedroogde groentes. En hoewel dit allemaal simpel lijkt, was het in elk geval heel erg lekker.

    Omdat wij niet kunnen kiezen, namen wij het 6 gangen verrassingsmenu. U kunt ook gewoon a la carte eten, en er moet gezegd worden dat de prijzen hiervoor zeer schappelijk zijn. Geen rare fratsen, maar gewoon degelijke prijzen die voor veel mensen interessant zijn. Als je op dit niveau kan eten voor die prijs dan moet je dat zeker eens doen.

    Wij lopen de gangen rustig door. De gangen zaten boordevol mooie ingredienten, dus het kan zijn dat ik hier en daar wat mis, maar vergeef mij. Ik leef door deze ervaring nog steeds op een wolk en ben boos en teleurgesteld als ik thuis macaroni moet gaan eten.

    Gang 1:

    Licht gegaarde tonijn, watermeloen in rozenwater, ijs van yuzu, radijs en een creme van paprika.
    Ik kan hier vrij kort over zijn. De tonijn was waanzinnig. Wellicht de beste tonijn die ik ooit heb gegeten. De combinatie van ingredienten lijkt op het eerste gezicht best vreemd, maar alles paste bij elkaar. Dit alles was voor elkaar gemaakt. Een orgie die vreemd begint, maar uiteindelijk toch heel erg fijn blijkt te zijn. Ik heb daar uiteraard geen ervaring mee, maar u begrijpt wellicht wat ik bedoel.

    Kortom, dit gerecht was een geschenk uit de hemel. Hierdoor ben ik weer in God gaan geloven.

    Gang 2:

    Kalfstartaar, langoustine, pata negra, piccalilly groente en balsamico dressing.
    Dit was ook een prachtig verfijnd gerecht. Alles precies op de juiste smaak en compleet in balans met elkaar. Daarbij was het bord prachtig opgemaakt, zodat je beleving nog beter word. De pata negra vooral, heerlijk.

    Gang 3:

    Scholfilet, paling, venkel, basilicum vinaigrette en risotto met limoen.
    Als er dan toch een gang de minste was, dan was deze het. Alle ingedrienten wederom top, maar wellicht was de paling niet helemaal nodig. Het gerecht was wat aan de zoute kant. De scholfilet was meer dan prima, maargoed, er is altijd iets toch?

    Gang 4:

    Hertenvlees, paddenstoelen, jus met limoen en uien compote.
    Heerlijkheid. Sowieso is hert, mits goed bereid, bijzonder lekker. En bereiden kunnen ze hier. Een prachtige combi met de uiencompote. Ik wil gewoon heel veel meer van dit. Eigenlijk elke dag.

    Gang 5:

    Een prachtig kaasplankje met heerlijk kazen. Ik weet de namen van de kazen niet meer, maar geloof me als ik zeg dat dit kaasplankje heel erg lekker was. Precies de juiste hoeveelheid. En wat ook gewoon fijn is, is dat het geen huis tuin en keuken kazen waren.

    Gang 6:

    Ja, en hier hebben we dus de gang waarvan ik alles ben vergeten op te schrijven. Waarom? Nou heel simpel. Deze gang was zo lekker, dat ik daar helemaal niet meer aan gedacht heb. Ik was in een soort van trance toen ik dit verorberde, en ik ben even in een waas van afwezigheid blijven hangen. Goddelijk was het. Een prachtig dessert.

    Al met al wat het eten waanzinnig en ik kan niet anders dan daar een 10 voor te geven. Ik heb bij veel ‘grote’ restaurants gegeten, maar HMB restaurant kan zich op culinair gebied makkelijk meten met hen. Dit is een zeer groot compliment voor het team in de keuken. De ingrediĆ«nten zijn meer dan goed en de opmaak van de borden is een waar genot voor het oog. Hulde.

    Geen aanmerkingen?

    Is er dan helemaal niets aan te merken op HMB restaurant? Jawel, dat is er. Vrij snel nadat wij onze plek hadden ingenomen kwam de sommelier met de wijnkaart. Aangezien ik met de auto was kon ik uiteraard niet te veel drinken. Mijn tafelgenote is een wijnliefhebster, maar niet zo een die flessen wijn achterover wil duwen. Wij gaven aan eerst te willen beginnen met een lekker glaasje wit, en daarna tijdens het menu over wilden stappen op een mooie rode wijn. Een glaasje. Want wij zijn super verstandige mensen.

    Wijn gedoe

    Na ons eerste slokje witte wijn kwam de sommelier al bijvullen. Aan het begin vonden wij dit niet echt een probleem. Maar meneer bleef bijvullen. Nogmaals aangegeven met de auto te zijn en uiteraard bedankt voor nog meer wijn. Pas laat tijdens het menu kwam hij vragen voor een rode wijn, maar dat was eigenlijk al niet meer nodig. Toen wij af gingen rekenen wisten wij natuurlijk al wel hoe laat het was. Er stond sowieso een fles wit op de rekening, een uitstekende Verdujo. En een glas rood. Dit was wel even wat minder, aangezien wij nadrukkelijk gevraagd hadden voor een glas. Als je steeds na 1 slok bij komt vullen is de hoeveelheid lastig te overzien. Dit was een beetje jammer, maar mocht de pret niet drukken. Wel een aandachtspunt.

    Gaan!

    De ervaring bij HMB restaurant was heel erg goed. Op het gedoe met de wijn na, was alles perfect. Aardige mensen, heerlijk eten en de ambiance was top. De wijn verder ook hoor. Voor ons was het een culinair feest, en wij gaan zeker nog een keer terug. Tevens kunnen wij dit restaurant aan een ieder aanbevelen. Als je gewoon eens heel erg goed wil eten voor een betaalbare prijs, a la carte, dan moet je hier zeker eens naar toe.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *