0

HOP bierfestival Rotterdam – Bier, worst en muziek

HOP-638x359

HOP festival

HOP festival
7.3333333333333

Ambiance

8/10

  Kwaliteit

  6/10

   Klantvriendelijkheid

   8/10

    Voors

    • Bier
    • Hans Worst
    • Muziek
    • Beerpong

    Tegens

    • Ramses
    • Gore spoelbak

    Wij noteren 14 augustus 2016, wijkpark het oude westen. Dit zou de dag worden van het volop geprezen HOP bierfestival in onze mooie stad. Op het HOP bierfestival staan verschillende micro breweries hun waar te verkopen en te hopen dat men hun vers gebrouwen mixen wel kan waarderen. Wij togen vol goede moed richting het festival terrein om ons tegoed te doen aan al dat lekkers. Dat Hans Worst en Bitterballen van Rolf er ook stonden was een plus.

    Het begon al gelijk erg goed. Klaarblijkelijk hadden wij alleen maar kaartjes gekocht voor de muntjes, en dus moesten wij nog in de oeverloos lange rij gaan staan voor onze entree kaartjes. Wij werden geholpen door een ietwat ongeïnteresseerde dame, die na een aantal maal vragen toch maar op het vinkje van het pinautomaat drukte zodat onze betaling geaccepteerd werd. Wij kregen een glas en een viltje (Met een ratingsysteem erop) en gingen los.

    Two chefs brewing

    Wij waren van plan om sowieso van elke brouwerij een pils te proeven en van degene die wij lekker vonden nog meer te gaan nuttigen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik begon met een Holy Gunter van Two Chefs Brewing. Een prima Heles Lager van 6,5%. Dit was een prima binnenkomer. Als dit de maatstaf was voor nog meer lekkers, waren wij tevreden.

    578602_390644251024934_823451058_n

    Ramses

    Wij vervolgde onze weg naar de Ramses brouwerij. En dit kwam vooral door de namen die op het bord stonden. De Naar de haaien, de Antenne tripel en Den dorstige tijger bijvoorbeeld. Ik koos voor Den dorstige tijger, want zo voelde ik mij op dat moment ook. Een IPA van 6%. Toen ik de eerste slok nam, had ik gewild dat ik dorstig zou blijven. De gootsteen waar je je glas om kon spoelen zag er op dat moment veel beter uit. Want wat was dit bier ontzettend goor. Ik weet, smaken verschillen, maar no way dat ik dit ooit nog naar binnen gooi. Hel. Echt een hel.

    Hans fucking Worst

    Van die marteling moest ik bijkomen en hoe doe je dat beter dan een rotdog te nemen van icoon Hans Worst? Hans stond lekker een heel varken aan het spit te marineren en genoot daar zichtbaar van. Deze man heeft plezier in zijn werk en dat proef je. Prima rotdog, alleen kwam ik er wel 60 kilo van aan. Instant. Maar ik kan dat hebben joh.

    Kaf en koren

    Wij gingen verder met onze kruisvaart. Wij stopten bij Kaf en koren. Een mooie brouwerij. En Rotterdams, dus wat willen we nou nog meer? Wij kozen unaniem voor een Lager genaamd De Rook van Rotterdam. 6,5%. En dat was een hele lekkere. Die mensen daar hebben verstand van brouwen, alleen het tappen kan nog wel iets beter. Maar deze houden we erin. Tevens namen wij een echte Tropicana. Een IPA van 5,9%. En dat was ook een hele lekkere. Ook die houden we erin!

    53598

    Berging

    Van daaruit gingen wij door naar de Berging Brouwerij, want wij hadden aan het begin van het avontuur al ons oog laten vallen op de B3 berging tripel. En ons wachten werd beloond. Wat een waanzinnige tripel was dit. By far de beste van het hele festival. Alleen kut dat die gasten uit 020 kwamen. Maar de sfeer was goed, dus daar maken wij ons niet heel druk over.

    Rolfje

    Naast berging stond bitterballen van Rolf. En daar hadden wij al wat verhalen over gehoord. Bitterballen en kroketten met angus. Doe u die maar dan. Wij moesten even wachten en toen kregen wij ons broodje croquette aangereikt. Een kwak mosterd erop en het feest kon beginnen. Vroeger at ik vaak een broodje kroket op de voetbal, met zo’n zacht en week broodje. Dit broodje was niet zacht, maar keihard en oud. Dat viel even vies tegen. De kroket was prima, maar angus proefde ik niet. Helaas. Bier met een broodje kroket is een prachtige combinatie, maar nu was het iets minder.

    LOC brewery

    Wij gingen door naar de LOC brewery voor een Train Hopper. Een IPA van 8,7%. En eentje die best wel ok was. Wat helemaal ok was, dat we gewoon een flesje kregen. Dit in plaats van al die half gevulde glaasjes van 25 cl. Een heel flesje. Wij waren gezegend op dat moment.

    locbrewery-logo

    Wiggle

    Door naar de Wiggle. Een Amerikaanse IPA (5,5%) die gemaakt is in samenwerking met brouwerij De Molen. En De Molen is een van mijn favorieten. Ook Wiggle komt uit 020 en dat blijft toch een smetje hoor. Maar al met al een prima bier en wederom in een flesje.

    Burger en fritez

    Al snel hadden wij nog meer trek en gingen wij voor een burger, en patat van Fritez. De burger was erg lekker, maar wat was er met die patatten dan!? Eigenlijk vrij weinig, maar als je zo prat gaat op je hand gemaakte patatten dan vraag ik mij af waarom ze er uitzagen als normale patatten en ook precies zo smaakte. Ach, het zal de drank wel zijn geweest.

    Gebrouwen door vrouwen

    Toen kwam onze grootste test. Wij togen naar Gebrouwen door vrouwen. Een brouwerij die helemaal gerund word door vrouwen. Eigenlijk durfden wij niet, maar omdat wij alles wilde proeven gingen wij stug door. Wij namen een Tricky tripel van 7,8%. Ook deze dames komen uit Amsterdam, maar brouwen nu nog ergens in Limburg. Ze willen graag een eigen brouwerij beginnen in 020 en omstreken en gaven aan daar zo’n 1 miljoen voor nodig te hebben. Wij keken elkaar aan en schaterlachend liepen wij weg. Succes daarmee dames. De tricky tripel was overigens best te doen, een beetje zoet, maar prima.

    banner-website_new

    Cinema brewers

    De laatste stop kwam eraan voordat wij weer een tripel gingen scoren bij Berging, en dat was Cinema brewers. Wij namen een Kink Kong. Een tripel van 8% die best goed was. Ook weer in een flesje, maar ook weer van die gasten uit 020. Wat is dat toch? Op een festival in Rotterdam staan over het algemeen brouwers uit 020. Ik vind daar iets van.

    Wij zijn er volgend jaar weer bij

    Eind goed al goed. HOP was een prima festivalletje met ok bier. Sommige bieren waren echt niet te douwen en sommige waren verrassend lekker. De muziek was top, en vooral de band Omani. Waanzinnig! Het eten was goed. Hans Worst kan sowieso niets verkeerd doen en de andere tentjes waren over het algemeen ook vrij prima. Ze moeten tijdens dat festival alleen iets doen aan de spoelruimten voor de glazen en de wc’s. Mannen en vrouwen lopen dwars door elkaar heen en zo kan het zomaar voorkomen dat je je wc hokje uitkomt met je broek nog open. Als je dan nog een afstapje af moet en je zaakje hangt er nog uit en er staat een vrouw te wachten heb je rare taferelen.

    Maar wat ons betreft komt er volgend jaar weer een HOP bierfestival. Want wij zijn er dan weer bij.

    Tot slot nog even de ratings:

    Holy Gunter – 6
    Den Dorstige tijger – 2
    De rook van Rotterdam – 7,5
    Tropicana – 7
    B3 Berging tripel – 9
    Train Hopper – 5,5
    Wiggle – 6
    tricky Tripel – 5
    Kink Kong – 6,5

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *