0

Hotel New York: Rotterdamser gaat het niet worden

hotel-new-york-restaurant

Hotel New York

Hotel New York
7.5

Ambiance

8/10

  Klantvriendelijkheid

  9/10

   Kwaliteit

   6/10

    Voors

    • Oesters
    • Snelle doorloop
    • Aardige bediening

    Tegens

    • Pap Krab
    • Vergeten kreeft

    Als Rotterdammer zijnde moet je gewoon een keer gegeten hebben bij Hotel New York. Een van de mooiste oude gebouwen van Rotterdam op de Kop van Zuid. Hotel New York spreekt tot de verbeelding bij veel mensen. Een pand met een prachtige historie. Maar is het eten er ook zo prachtig?

    Ons gezelschap heeft al miljoenen keren bij Hotel New York gegeten en de meningen daarover verschilden nog wel eens. De ene keer was het prima, de andere keer zat je met een schrale anus op het toilet thuis. Een beetje Rotterdams ook. De ene keer is het de hemel en de andere keer de hel. Een kleine tip vooraf, neem geen broodje met pulled pork, want dat is meer brood en saus dan dat er pork op zit. Dat terzijde, want daar gingen wij niet voor.

    Binnengekomen kan je je nooit helemaal onttrekken van de indruk dat het een enorme chaos is. Alles loopt door elkaar heen en het lawaai komt op je af. Als je hier voor het eerst komt, dan is dit even wennen, maar onze aandacht ging bij binnenkomst vooral uit naar de mooie oesterbar. Wij wezen ernaar, en wisten het. Dit zou weer zo’n avond gaan worden… Een plateau fruits de mer avond. Hemel dus.

    Huitres en fruit de mer

    Wij begonnen met een proefbord oesters. Heerlijk natuurlijk. Deze oesters waren erg vers, en dat vonden wij erg fijn. Gewoon simpel met een stukje brood erbij en verder niets.

    Daarna de plateau fruits de mer. Hier keken wij naar uit. Garnalen, oesters, rivierkreeft, kreeft, krab en weet ik veel wat allemaal nog meer. Maar wat schetste onze verbazing? Er lag niet genoeg kreeft op de schaal en alles was bij elkaar gepleurd. Voor 4 mensen de zaken op 1 schaal en nog leek hij wat karig. De ober snelde naar de keuken om de andere kreeften te halen en verontschuldigde zich netjes. Sowieso aardige bediening. Terug naar de schaal… Hij viel zo op het eerste gezicht wat tegen. We mistten sowieso de Hollandse garnaaltjes, maar wellicht waren die uit de netten ontsnapt.

    Pap krab

    De garnalen en rivierkreeft waren prima. Niets op aan te merken. Gewoon vers. De kreeft was wat te lang in de pan geweest. Beetje hard een taai, maar nog steeds wel prima… Maar de krab was nog bijna rauw. Nu ben ik persoonlijk niet zo’n krab eter, maar dit was zonde. De grootste stukken zijn toch krab en als dat niet helemaal je van het is, valt dat toch tegen.

    Iemand anders van ons gezelschap had iets anders besteld, namelijk asperges met zalm. Maar dit bleek niet echt een waanzinnige combi te zijn. Zij gaf aan dat het eigenlijk gewoon smerig was. Ik kan me er iets bij voorstellen. Daar moet echt een betere combi voor gezocht worden.

    De toetjes waren wel weer lekker. Gewoon simpel, geen gezeik. Dat hadden ze goed begrepen bij Hotel New York. Ik zelf nam een Dame Blanche, want ja, Dame Blanche. Gewoon even lekker vanille ijs met choco saus en slagroom wegstampen. Wij houden ervan.

    Hemel of hel

    Al met al was het best weer prima bij Hotel New York. Ondanks dat het een chaos lijkt, loopt alles best snel door. De ober was uitermate vriendelijk en nam de tijd voor ons. De drankjes werden goed in de gaten gehouden en ondanks de drukte zaten wij redelijk ruim. Het eten deel ik maar op in de volgende categorieën: De oesters waren hemel, de plateau fruit de mer was de aarde en de asperges met zalm was de hel.

    Maar uiteraard komen we nog een keer terug, want dat moet eigenlijk wel als je van Rotterdam houdt.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *