0

La Taqueria: Echt Mexicaans

cafe-cultura-rotterdam-(by-koert-hougee)

La Taqueria

La Taqueria
7.8333333333333

Ambiance

8/10

  Klantvriendelijkheid

  8/10

   Kwaliteit

   8/10

    Voors

    • Cochinita Pibil
    • Ruimte
    • Gezellig
    • Pepers

    Tegens

    • Turbo uitserveren
    • Michelada
    • Rommelige bediening

    Mexicaans eten. Het is een tijd erg in geweest, maar de laatste tijd hebben niet veel mensen het er nog over. Het valt waarschijnlijk niet zo goed bij al dat hoge hipstergehalte volk in de stad. Nou, dan zijn ze nog nooit bij La Taqueria geweest. Een leuk tentje op de Hoogstraat waar je zo voorbij loopt. Dat deden we dus ook, tot 2 keer toe. Er staat ook Cafe Cultura op de gevel, dus voor een laaggeschoold iemand als mijzelf is dat lastig. Maar aangezien er toch ook echt La Taqueria op de gevel staat zaten wij dus goed. Welkom in de wereld van de echte Mexicaanse keuken.

    Absence

    Binnen gekomen zag het er erg gezellig uit. Buiten was er ook een terras met allerhande vlaggetjes en andere rommel, en ja, ook dat zag er gezellig uit. Binnen heerste een lekkere Mexicaanse sfeer (Ja, ik ben een tijdje in Mexico geweest, en weet dus wat dat inhoud). Wij hebben even bij de bar staan wachten op de bediending die ons met grote schapenogen aan zat te kijken. Ja senorita, wij komen hier toch echt om te eten hoor. Na een tijdje begreep ze het en werden wij naar ons tafeltje gewezen. Ze zal wel even een absence hebben gehad.

    Vrij snel kregen wij de menukaart, en het moet gezegd worden, ik begreep geen reet van wat er allemaal op stond. Wel begreep ik dat ze er goed bier hadden dus dat was snel besteld. Een dos equis, nou dan weet je dat het een goede avond gaat worden. Mijn tafelgenote nam een rode wijn en wij bestelden snel een dikke schaal nacho’s en laat het feest maar beginnen.

    Never nooit meer een Michelada

    Die nacho’s dus. Die waren prima, maar ik mistte er wel wat aan. Wat weet ik niet precies, maar een ding was wel goed. Ik stond in de fik van de pepers die erbij zaten. Slim gespeeld La Taqueria, want ik bestelde gelijk een Michelada. En toen zag ik even de hel voor mij, want allemachtig wat was dat goor. Ik had al niet zo’n hoge pet op van Mexicanen, maar het feit dat ze dit drinken heeft ze helemaal afgedaan bij mij. Sol bier met ijs, tabasco, worchester saus, maggie, limoen en zout. Wat de fuck hoor? U begrijpt, ik moest een nieuw biertje nemen nadat ik deze op had om de smaak weg te spoelen. Dios mio.

    Cochinita Pibil. Hell fucking yes!

    We namen een selectie van Mexicaanse gerechten en laten we daar maar even in sneltreinvaart doorheen gaan, want dat deed de bediening ook. Allereerst kregen wij een tosta de tinga. Een getoaste tortilla met creme, avocado, kip en sla. Prima van smaak en redelijk apart. Hierna de Enchilada verde. Een opgerolde kleine tortilla met kip, een pittige saus en Mexicaanse groene tomaten. Dat was geen blijvertje voor mij. Daarna een Arrachera. Een taco gevuld met beef en avocado. Lekker maar erg simpel.

    Maar toen kwam de hemel naar beneden en werd de cochinita pibil geserveerd. Holy mother of God. Dat was niet alsof er een engeltje op mijn tong piste, maar een heel peloton aan engeltjes hadden een jaar lang al hun pis op hadden gespaard en dat in een keer recht in mijn gezicht smeten. De cochinita pibil. Degene die dat heeft uitgevonden heeft de oplossing bedacht om een einde te maken aan al het geweld in deze wereld. Deze persoon is een opperheld. Alleen voor dit gerecht zouden wij een 10 geven aan La Taqueria, maar zo werkt het helaas niet. Maar voor de cochinita pibil zou ik iemand vermoorden. Varkensvlees met een pittige saus, achiote en sinaasappelsap. Ik heb er nog een paar keer over gedroomd.

    Party!

    Al met al was het een leuke ervaring. La Taqueria is een ruime toko dat er gezellig uitziet. Naast dat ze als restaurant fungeren zijn er ook feestavonden en dergelijke. De bediening was niet helemaal zoals het hoort, maar dat is ze vergeven. Wij gaan zeker een keer terug, al was het alleen maar voor die ene overheerlijke taco.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *