0

Roos Marijn; Tapas happen op z’n Rotterdams

roosmarijn

Roos Marijn "in het witte paard"

Roos Marijn
8.4333333333333

Ambiance

7/10

  Kwaliteit

  9/10

   Klantvriendelijkheid

   9/10

    Voors

    • Speciale bierkaart
    • Gastvrij
    • Goed eten
    • Informeren naar voorkeuren en allergieën
    • Heel veel eten

    Tegens

    • couscousbitterbal
    • wat kleine ruimte
    • verlichting

    We kwamen nog een restaurantactiekaart tegen van de Appie. De meeste restaurants waren we niet voor te porren. Totdat we “Roos Marijn in het Witte Paard” zien staan. Een hele mond vol, maar goed, dat is waarschijnlijk ook het geval met tapas.We stapten in de auto en reden naar Vreewijk. Gratis parkeren in Rotterdam, dat is een goed begin en het halve werk zeggen ze.

    Dat brood!

    We krijgen een warm welkom en mogen zelf een tafel uitzoeken. Het oogt niet heel ruim en de verlichting is wat te donker, waardoor de ruimte kleiner aanvoelt. We kozen een tafel van vier, omdat het kon. Daar werd ook totaal niet moeilijk over gedaan. Terwijl we nog bezig zijn om te gaan zitten, komt de gastheer al aan lopen met een mandje vol met brood en kruidenboter. Maar dan ook vol. Niet zo’n lullig beetje, zoals je vaak ziet, maar gewoon een mandje met brood. Genoeg voor twee, genoeg voor vier zelfs. Drank en kaart volgen snel. We krijgen een aparte kaart van de actie, maar de kaart en keuze is prima. We kiezen voor de tapas. Het restaurant verzoekt vriendelijk om beiden voor het keuzemenu te kiezen of voor de tapas. Dit zodat de gerechten voor de tafel allemaal tegelijk kunnen komen. Prima punt, doen we niet moeilijk over. Er wordt geïnformeerd naar voorkeur voor vlees of vis en de aanwezigheid van allergieën. Die gastheer is goed bezig.

    Gang 1

    Vrij vlot komt het voorgerecht op tafel. Voor een voorgerecht staan er een hoop tapas op tafel. Ze smaken allemaal prima en honger zullen we hier niet krijgen! Koude zoete gerechtjes en koude hartige gerechtjes. Voor ieder wat wils. Desalniettemin waren we in de veronderstelling dat dit al een onderdeel was van het hoofdgerecht, daar we al heerlijk brood hadden gehad. Maar niets is minder waar als de gastheer, bij het zien van de lege borden, komt vragen of het hoofdgerecht geserveerd kan worden. Man! Maar goed dat we een lichte lunch hadden!

    Vlees en bier

    We zijn meer vleeseters dan viseters en daar hoort een mooi biertje bij. Ze hebben een aparte bierkaart, waarop duidelijk staat vermeld wat de bitterheidsgraad is en wat voor soort bier het is. Slim bedacht, aangezien je een groot glas bier krijgt. Het duurt even, maar we hebben de tijd. Ons geduld wordt beloond en de tafel wordt volgeladen met een berg aan tapas. Voornamelijk warme gerechten. Bijna allemaal om je vingers bij af te likken. Champignons met knoflook, kleine quiches, malse kippenpootjes gedoopt in een heerlijke dressing, pittige chorizo, groentetortilla, kebab en nog veel meer wat we alweer vergeten zijn. Alles was zo lekker en precies goed van smaak. Nou, bijna alles. Ze hadden het idee dat een couscousbitterbal wel goed in de smaak zou vallen. Blegh, die vonden we beiden te smerig voor woorden. Zoals je in een andere recensie kan lezen, zijn we echt niet vies van bitterballen met een andere vulling. Maar dit was echt niet te vreten en die hebben we ook gewoon laten liggen. Net als de muntdip. Bah! Maar goed, vol zaten we toch al.

    Lork!? Vepel!?

    Dan kunnen we vol zitten, maar we krijgen ook gewoon nog een tapas dessert. Hatseflats, nog 4 gerechtjes erbij. Als bestek krijgen we een vork met aan de onderkant een lepel of andersom, net wat je zelf kiest. Handig, dat dan weer wel! En de toetjes zijn lekker! Niet teveel poespas. Een bolletje ijs, een bolletje karamelmousse, spekkoek en een bolletje Griekse yoghurt met honing. Gegarneerd met slagroom. Die karamelmousse was echt alsof er een engeltje over je tong piest. Niet normaal dit!

    Tot ziens

    We complimenteren de gastheer voor het eten en de gastvrijheid. Met Rotterdamse nuchterheid wuift hij de complimenten weg; ” uiteraard doen we ons best, we willen gewoon dat jullie terugkomen. Albert Heijn actie of niet, klant is koning.” Eerlijk is eerlijk, zo denkt niet iedere tent erover. We hebben het gevoel dat we 3 kilo zijn aangekomen, maar hebben uitstekend gegeten. We gaan ook zeker nog een keer terug, dit jaar nog. Man, wat een goede toko!

     

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *