1

’t Halve Maatje: Gezellig! Gezelliger! Gezelligste!

t halve maatje

't Halve Maatje

't Halve Maatje
9.1666666666667

Ambiance

9/10

  Klantvriendelijkheid

  10/10

   Kwaliteit

   9/10

    Voors

    • Gezelligste terras
    • Vriendelijke bediening
    • Fris bier
    • Veel keuze

    Tegens

    • Geen Nederlandse winnaar Tour etappe

    Mensen in Rotterdam lopen tegenwoordig nogal snel te ouwehoeren dat er niks te doen is in de stad. En al zeker niet op een doordeweekse middag. Nou, die mensen hebben het hartstikke fout! Die mensen hebben nog nooit kennis gemaakt met cafe ’t Halve Maatje.

    Gezelligste terras

    Zoals gezegd hadden wij zin om even wat drankjes naar binnen te gieten en opeens wisten wij het. Wij kenden nog een café op de kleiweg in Rotterdam. Helemaal in het hoekje tegen de randstad rail aan. Daar zit een klein, maar zeer gezellig café. Laat het nou ook eens zo zijn dat dat café tot gezelligste terras van Zuid Holland uitgeroepen is. Wij waren verkocht.

    De deuren van het cafe staan open, het terras is fijn en de zon schijnt. Wat wil men nog meer? En ja hoor, ook daar had ’t Halve Maatje een antwoord op. Hun antwoord was lekkere koude Mort Subite. Een heerlijk biertje op een heerlijke dag.

    Lekkere sfeer

    De enthousiaste eigenaar van ’t Halve Maatje, Henk, weet feilloos in te spelen op de sfeer die er op dat moment op het terras heerst en zorgt ervoor dat niemand lang zonder een drankje zit. Daar houden wij nou van. Wij willen niet heel de tijd met onze armen in de lucht zitten zoals op het stadhuisplein. Wij willen niet bedelen of wij alsjeblieft nog een glaasje mogen krijgen. Nee, dat was hier niet nodig. Het werd allemaal in de gaten gehouden.

    Wij namen er nog een bittergarnituurtje bij en de middag was compleet. Op de achtergrond stond de tour de france op en de enige smet op die middag was dat er weer geen Nederlander won. Maarja, dat is eigenlijk weinig nieuws.

    Het pareltje

    ’t Halve Maatje werd langzamerhand wat drukker, want wat blijkt is dat je er ook een prima hapje kan doen. Omdat wij krap in de tijd zaten konden wij dat helaas niet meer doen. ’t Halve Maatje is een uitermate gezellige plek dat eruit ziet als een soort huiskamer. Er komen echte Rotterdammers en iedereen word er met hetzelfde enthousiasme ontvangen. Wij houden daarvan. De wc’s waren prima te doen en daar kan menig cafe een puntje aan zuigen. Het bier was lekker fris dus al snel lekker.

    Wij zeggen het niet snel, maar ’t Halve Maatje is het pareltje onder de cafe’s in Rotterdam!

    1 Reactie

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *