1

Tai Wu – Eend, eend en nog eens eend

outside-of-tai-wu

Tai Wu

Tai Wu
7.3333333333333

Ambiance

5/10

  Kwaliteit

  9/10

   Klantvriendelijkheid

   8/10

    Voors

    • Eend flensjes
    • Hoeveelheid
    • Prijs

    Tegens

    • Vreetschuur
    • Haast

    Dan loop je rond een uurtje of 10 in de avond over de Mauritsweg, nadat je de hele dag genoten hebt van het Hop festival. Dan heb je uiteraard honger. De vele rotdogs van Hans Worst bevielen waanzinnig, maar het bier wat minder, want jezus, sommige brouwerijen maken echt pis, en dan denken ze ook nog dat ze iets gebrouwen hebben wat de wereld gaat veroveren. Newsflash: Dat gaat niet gebeuren. Martelwerktuigen van de nazi’s waren nog toleranter dan sommige brouwsels.

    Maargoed. Wij liepen op de Mauritsweg en een iemand uit de groep kreeg een ingeving. Laten we naar Tai Wu gaan, want die heeft waanzinnige eend. En laat Chinezen en eend nou een prima combi zijn. Wij togen dus naar Tai Wu, en dat werd een waar feestje.

    Gevaarlijke lobby

    Wij kwamen binnen in de lobby, en aan weerskanten van het pad had je een watertje. Voor ons was het op dat moment een lastig gebeuren om niet in het water te vallen, maar we hebben het gered. Trots kwamen wij binnen en werden hartelijk welkom geheten in de Chinese vreetschuur door een alleraardigste Chinese man. Het was al laat, dus wij waren op het ergste voorbereid, maar wij mochten nog aanschuiven.

    Wij moeten wel zeggen dat de tent er niet heel erg gezellig uitziet. Gewoon een grote eetschuur, met hier en daar wat chinese tekens aan de muur en plafond. Je weet dat je in een chinese tent zit, omdat bijna half China er zit te chowen. Hallo, ik wist dat Chinatown in Rotterdam steeds groter werd, maar als al die Chinezen zich kwaad gaan maken hebben we binnen te kortste keren met een nieuw Kowloon te maken. Imposant. En weet je, ze beginnen allemaal hun maaltijd met thee. Wij niet. Bier, zoals het gewoon hoort.

    EEEEEEND!!!!

    Wij kwamen dus voor de eend. Daar kunnen wij vrij kort over zijn. Je hebt er een menu met alleen maar specialiteiten met eend. En die eend, tja… Die eend was geweldig. Die eend was zoals eend hoort te zijn. Eend. Als ik er nu nog aan terug denk, dan wil ik weer eend, eigenlijk de rest van mijn leven. Eend. Hell fucking yeah.

    Wij namen een eendenmenu en begonnen met Pien Pei Ap, oftewel geroosterde pekingeend met flensjes. Dit was hemels. Mensen, dit was zo simpel als de pest, maar de combi van eend, flensjes, komkommer, sla, kroepoek en een waanzinnige saus was off the charts. Het is dat er geen oneindige hoeveelheid van was, anders had ik daar nu nog gezeten. Alleen dit gerecht krijgt van mij een dikke 10.

    Wij gingen over op de Sam Sie Ap Sie Tong. Dit is uiteraard soep met eendenvlees en groenten. Hemel mensen. De hemel bestaat. Wij hadden alleen grote moeite met het naar binnen slurpen van al dit lekkers. Onze kleding zat onder en het tafelkleed ook. Maar ook dit was weer heel erg lekker. Alles wat je nodig hebt na een dagke rauw bier binnenstouwen.

    Haast

    Opeens kregen de Chinezen toch een beetje haast aangezien de Lo Hon Ap (Eend met verschillende groentes), Sai Ling Ap (Citroen eend) en de Ngan Nga Ap Sie (Eend met chinese paddestoelen en tauge) allemaal op 1 groot bord werden geflikkerd. Wij wisten eigenlijk niet goed wat wat was. Uiteindelijk zijn wij er natuurlijk achter gekomen en zo begrepen wij dat de Lo Hon Ap niet echt onze favoriet was. De citroen eend was net iets te hard en de saus die erbij zat was zo heet, dat ik nu nog de blaren in mijn verhemelte heb staan. De Ngan Nga Ap Sie was tering lekker. Nuff said. Dit alles geserveerd met een containerlading aan nasi goreng en bami goreng maakte dat wij snel vol zaten.

    Grote mirakels

    En toen gebeurde er iets dat in mijn leven nog niet heel vaak is voorgekomen. Omdat al die Chinezen de maaltijd begonnen met een bak thee, had ik ook zin in thee gekregen. En zo gebeurde het dat ik mijn heerlijke maal afsloot met een heerlijk bakje chinese thee. Ik weet niet wat voor thee het was, maar ik weet wel dat ik dat op dat moment precies nodig had. Bizar.

    Al met al was Tai Wu voor mij een grote verrassing. De tent zelf oogt absoluut niet gezellig, maar het eten maakt veel goed. Als ik nog een keer in de buurt ben ga ik zeker nog een keer eend happen. En dat alles voor een zeer schappelijke prijs.

    1 Reactie

    1. woo ha ha ha. Dat is mijn lach en geen weergave van de naam van dit restaurant. Wat heb ik toch een lol van jullie recensies!!!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *