0

Wok of the King; Koningswaardig?

over-ons-01

Wok of the King

Wok of the King
6.7

Ambiance

7/10

  Kwaliteit

  6/10

   Klantvriendelijkheid

   7/10

    Voors

    • Onbeperkt eten en drinken
    • Toetjesparadijs
    • Groot buffet

    Tegens

    • Brabbelaar en taalbarriére
    • Rauw Vlees
    • harde bijgerechten
    • Ondefinieerbare putlucht bij toiletten
    • Slecht te vinden

    Soms moet je ook even buiten Rotterdam neuzen, je weet nooit wat je tegenkomt. We gaan naar Ridderkerk, Wok of the King. Hoge verwachtingen met zo’n naam, dus blaas ons maar weg. Onbeperkt eten en drinken voor een vaste prijs. We zijn benieuwd!

    Waar dan?

    Het reserveren ging niet heel gemakkelijk. De persoon die de telefoon aannam, heeft een taalbarrière. Nu is reserveren niet verplicht dus het zal wel goed komen. Als je het adres intypt op je navigatiesysteem, kom je uit op een parkeerplaats. Je moet vervolgens goed om je heen kijken om uiteindelijk de tent te zien. Het zit namelijk in een verdomhoekje achter wat bomen. Locatie heb je dus niet mee op deze manier. Bij binnenkomst blijkt het ook een locatie te zijn waar twee restaurants zitten. De reservering blijkt goed te zijn gegaan, alleen is onze reservering al doorgestreept. Geen idee waarom, maar we worden naar onze tafel gebracht. Het is bloedje heet binnen, gelukkig is er drinken in overvloed. Stoelen zitten prima, tafel is groot zat.

    Aanvallen

    Het buffet is enorm, dus we pakken een bord en lopen langs het buffet. Een Japanse én een Chinese kok staan achter de wok en grill. Geen idee hoelang het vlees en de sushi er al ligt. Vlees ligt in vocht en dat wordt nog klaargemaakt. Sushi slaan we dus over. We nemen eerst wat kleine voorgerechtjes, om de maag voor te bereiden op de stukken vlees die nog gaan volgen.  Sommige gerechten zijn keihard. Te hard gebakken of te lang in de bak. De kruidenboter loopt bijna de bak uit en het stokbrood is gesneden in maten van een pistolet. Laat maar zitten, we gaan wel voor het vlees.

    Say what?

    We mikken wat hompen vlees op onze borden en lopen naar de grill toe. En als we zeggen hompen, dan bedoelen we ook hompen. Er liggen heel wat kiloknallers in de bakken, dus als je biologisch en verantwoord vlees wilt eten, kan je deze toko beter overslaan. De chef achter de grill roept en zegt allerlei onverstaanbare dingen. Omdat we een goede opvoeding hebben genoten, brengen we het fatsoen op om ons te verontschuldigen en te vragen wat hij zei. Hij hoort ons niet en brabbelt op zijn gemakje onverstaanbaar verder. Wellicht heeft hij het tegen het vlees? Desalniettemin voelt het ongemakkelijk en zijn we blij als het vlees op ons bord ligt.

    Mwah

    Het vlees was groot en dik toen we het rauw op het bord legden. Nu zijn het vreemde kleine propjes. Heel donker aan de buitenkant, hier en daar nog rauw aan de binnenkant. Bij sommig vlees kan dat, maar bij sommig vlees kan dat gewoon niet. Dat mag de serveerster gewoon weer meenemen. We willen uitleg geven waarom we het laten liggen, maar het lijkt haar niet eens te boeien als ze de borden op elkaar stapelt en wegloopt. Prima, dan toch niet. We nemen nog wat vlees waarbij het niet uitmaakt of het rauw is en vertrouwen ons eten weer toe aan de brabbelaar. De andere koks zijn namelijk druk bezig met andere gerechten, die niet op de grill hoeven.

    Toetjesparadijs!

    Vrij snel zijn we wel weer klaar met het buffet. Een beetje mie en stokbrood om de magen te vullen en dan over naar de toetjes. WAUW! Ze hebben een scala aan ijs, mousse, chocolade, soesjes, gebakjes en fruit. We snappen de andere bezoekers, die hun borden volladen met toetjes, maar al te goed. We doen hetzelfde, want we hebben gewoon nog ruimte in onze magen. De toetjes waren fantastisch. Vers fruit, verse gebakjes en normale smaken ijs.

    Koningswaardig?

    Als je een diner wilt wat alleen bestaat uit toetjes, dan zit je hier aan het goede adres. Voor 25 euro jezelf volproppen met toetjes kan een keuze zijn, maar is niet de reden waarom wij uit eten gaan. Voor ons is het Engelse spreekwoord ” Don’t judge a book by it’s cover” van toepassing. Verwachtingen waren hoog met zo’n naam, maar er zijn betere toko’s met onbeperkt eten. Ook niet onbelangrijk om te vermelden; Om in het restaurant te komen, moet je langs de toiletten. De geur die in dat gedeelte van het gebouw hangt, is ondefinieerbaar en heeft een verschrikkelijke putlucht. Gelukkig ruik je dat binnen niet, maar daar hangt de extreme lucht van al het eten en bereiding in één. Zo’n lucht die in je kleding blijft hangen alsof je zelf over de grillplaat bent gehaald. Nope, wij zijn niet zo’n grote fan. Gelukkig waren we in goed gezelschap!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *